Hvordan skaffe seg kredittkort?
Kredittkortet er et veldig nyttig og nødvendig økonomisk hjelpemiddel som de aller fleste har behov for, men dessverre kommer dette i skyggen av alle de negative presseomtaler som publiseres hvor fokuset er på vettløs bruk av mennesker med dårlig økonomisk impulskontroll.

I en stadig mer globalisert verden hvor handel over internett blir mer og mer vanlig er det helt nødvendig å sikre seg økonomisk og dette gjør man ved å bruke kredittkortet når man handler online.

Det er derfor helt nødvendig at man har et kort som brukes til dette formålet, og spesielt gjelder dette ved handel over nett fra utlandet. 

Så til selve spørsmålet som artikkelen startet med: er det vanskelig å skaffe seg kredittkort og hvordan gjør man det.

Å skaffe seg et kredittkort er ikke spesielt vanskelig og er noe man kan få hjelp til, for eksempel ved å klikke på linken.

I utgangspunktet må man rett og slett bare bruke en tjeneste som dette eller kontakte sin egen bank for deretter å sende inn en søknad.

Hvor mye man vil få i disponibel kreditt vil selvsagt variere fra person til person, og dette vil banken avgjøre basert på en kredittsjekk hvor betalingshistorikk, hvor mye man har i lån og inntekten man har vektlegges.

Disponibel kreditt vil innebære hvor mye penger man har tilgjengelig på kortet, og her vil man oppleve å få alt fra 5.000 kroner til flere hundretusen kroner – men som sagt er dette avhengig av flere faktorer.

En student vil for eksempel få langt mindre kreditt enn en voksen person i fullt arbeid som har lite lån – og slik skal det naturligvis være.

Kortet har som sagt en rekke fordeler som man skal være klar over, og blant annet er det som nevnt veldig nyttig i forbindelse med handel på nett.

Man er da sikret i forbindelse med eventuell svindel samt hvis man ikke får de varene eller tjenestene man har betalt for.

Da kan man kreve at banken som har utstedt kortet dekker disse utgiftene, noe som kalles for chargeback. Det vil i tillegg være bankens penger som går tapt og ikke dine i tilfeller som dette.

Mangt er sagt om kortets dyre renter, og ja: det vil være dyrt å bruke et kort om du ikke betaler tilbake det du har brukt innen den rentefrie perioden er over.

Dette tidsrommet er på 45 dager hos de fleste selskaper, og du har dermed god tid på deg til å dekke inn dette – men det krever naturligvis at du ikke bruker mer enn hva du har råd til å dekke inn.

Begynner man på avbetaling over tid vil det selvsagt kunne bli dyrt.
Norske kredittkort
Forbrukslån
Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske kredittkort
Copyright © 2014 - 2023 Norskekredittkort.com - Sidekart
Artikkel