Lån og invester i hjemmet for å spare penger
Tittelen kan virke litt selvmotsigende, fordi hjemmet er ikke akkurat et aksjeselskap man investerer i, hvor man får tilbake avkastninger.

Men, om du gjør ting på en smart måte hjemme, og investerer og bruker tid på å finne ut av de beste løsningene, så kan du faktisk spare penger.

Det er jo noe som heter smart-home, eller smarthjem på norsk. Hva det innebærer er at det kobler alt elektrisk utstyr i hjemmet, lysbrytere, TV, kjøkkenet, bad, varme og andre ting, opp til et eneste system.

Det betyr at man kan kontrollere hele huset via telefonen sin, eller en spesialdesignet fjernkontroll som ordner alt sammen. Man kan til og med koble det til persienner, markiser og gardiner, så man trenger ikke å søke etter alternativ.


Fordelen der er at ved automatisering så åpnes og lukkes gardinene alt ettersom været er ute. Om det er varmt så åpnes gardinene for å slippe inn solen, slik at elektrisitetsbruken innendørs synker dramatisk ned.

Og når man har alt på et sted så kan man kontrollere lyset i alle rom, så om det er et rom som står tomt, men med lyset på, kan man slå det av via telefonen.

Det er noe man kanskje ikke orker å gjøre ved å reise seg opp, spesielt ikke om det er opp til andre etasje man må gå. Med det systemet på plass kan man også passe på lysstyrken i rommene.

Og, noe av det kanskje kuleste, er at om man ikke er hjemme så kan man fortsatt styre det hele, mens man for eksempel er på jobb, så om du ser at solen er ute, men alle persienner og gardiner stenger for solen kan man altså åpne det opp, samtidig som man senker termostaten. Noe som fører til langt lavere strømregninger og du sparer penger.

Alt dette kan virke litt dyrt, og komplisert. Men om du har lyst på et slikt system finnes det sider som Matchbanker. Dette er en sammenligningsside for lån på nettet, hvor du søker om lån, og hvor du da får tilbud av flere ulike långivere.

Et tilbud som for eksempel kan se slik ut: Lendo.no - Eff. rente 14,64%, kr 80.000, o/5 år. Kostnad kr 30.666, totalt kr 110.666.

Da dette er bare et eksempel så varierer disse tallene, men det er slik det altså er ut.

Annet du kan gjøre
Noe annet som virkelig lønner seg i lengden er å sette opp solcellepaneler hjemme. Det kan være noe som koster litt mye i begynnelsen, og det kan hende at du må være tålmodig helt til du ser fortjenesten av den, men når det er i gang, så kommer du ikke til å angre et eneste sekund.

Det er jo noe som tjener deg mye penger i lengden, samtidig som det er noe som er veldig miljøvennlig.

Da er det ingen ulemper ved å ha det hjemme, og på vinteren kan det være spesielt nyttig, da solcellepaneler lagrer energien, slik at du kan spare store penger på strømregninga. Om ikke annet så er det verdt å tenke på i hvert fall!
Norske kredittkort
Forbrukslån
Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske kredittkort
Copyright © 2014 - 2023 Norskekredittkort.com - Sidekart
Artikkel