Det trenger ikke å koste en formue å skifte til LED-downlights

Det er noen norske boliger som fortsatt har gammeldagse downlights basert på halogen eller eldre andre teknologier, som ofte kan ha et strømforbruk på hele 50 watt per lyskilde.

Det er definitivt på tide å vurdere led downlights – disse pærene er ikke særlig dyre lenger. Når du kjøper downlights på nett kan du også spare noen kroner ekstra, kjøp LED downlights her og få de levert hjem.

Sjekk hvilken type downlights du har i dag
Før du kjøper nye LED-pærer til downlights, er det viktig at du sjekker hvilken type downlights du har i dag.

Det er noen downlights som er koblet til 220 V, andre har strømforsyning med en transformator som leverer 12V til selve pæren.

Det er mulig å skifte ut begge typer system til LED, men det er viktig å velge rett fra begynnelsen av.

De aller fleste downlights er også utstyrt med dimmer. Tidligere kunne det være en utfordring kombinert med LED, men i dag kan selv de fleste rimelige LED-pærer dimmes.

Legg likevel merke til at det kan være nødvendig med bytte av dimmer eller andre deler i noen tilfeller.

Regnstykket kan gå i pluss etter kort tid
De gammeldagse halogenpærene har begrenset levetid, og med mange downlights i en bolig vil det ikke være spesielt lenge mellom pæreskiftene. Levetid er den store fordelen med LED i tillegg til lavere strømforbruk.

Den totale besparelsen ved bruk av LED er altså delt opp i to komponenter: lavere strømforbruk og reduserte kostnader til bytte av pærer.

Hvis du har flere rom med downlights i boligen, kan det være mulig å skifte ut til LED i et rom av gangen, da vil du dessuten kunne benytte hele den gjenværende levetiden til de fleste halogenpærene ved å helt enkelt flytte de fra et rom til et annet i takt med at du bytter til LED.
Norske kredittkort
Forbrukslån
Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske kredittkort
Copyright © 2014 - 2023 Norskekredittkort.com - Sidekart
Artikkel