Slik tjener banken penger på kredittkortet
Trodde du at banken kun tjente penger når du ikke betaler ned kredittkortregningen innen den rentefrie perioden utløper?

Da tok du feil - dette er langt fra den mest inntektsgivende kilden for banken.

For de tjener nemlig penger på deg hver eneste gang du drar kortet i en butikk, selv om det ikke nødvendigvis koster deg noe.

Det forekommer nemlig en kredittkortavgift på en viss prosentvis sum av beløpet hver gang du handler i en terminal med et kredittkort.

Når du bruker kortet i Norge vil som regel butikken dekke denne kostnaden for deg, men prøver du på det samme i utlandet kan du se gebyrene med egne øyne.

Ofte vil man i taxier, på restauranter og i klesbutikker måtte ut med et gebyr på mellom 1 til 3 prosent dersom man bruker et kredittkort.

Dette gebyret går rett til banken som utstedte kortet for deg, og ser man for seg antallet transaksjoner som gjennomføres med kredittkort hver dag, så er det nok en ganske innbydende pengekilde for banken.

De tjener naturligvis også penger på renter og gebyrer, men det er kun dersom du ikke betaler i tide. Så pass for all del på å gjøre det!

Norske kredittkort
Forbrukslån
Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske kredittkort
Copyright © 2014 - 2023 Norskekredittkort.com - Sidekart
Artikkel